« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »


Kolibri algoritmusA Google 15. születésnapján jelentette be, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki. (A váltás gyakorlatilag már egy hónapja megtörtént, de csak most jelentették be hivatalosan.) Az új keresőmotor Hummingbird, vagy lefordítva Kolibri néven került bevezetésre. Legfőbb lényege, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik összepárosítani az adatbázis megfelelő elemeivel, hanem a keresett kifejezés adott kontextusban levő jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani.

Mekkora változást jelent a Hummingbird algoritmus?

A Google szerverein biztosan radikális változást jelentett egy teljes körű motor csere. Ilyenkor jellemzően nem csak az algoritmus változik, hanem a weboldalakról tárolt adatok, illetve azok tárolási formája is.

... Tovább »

Megtekintések száma: 1305 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-10-12 | Hozzászólások (0)

10 legjobb SEO tipp 2013-banA SEO sokat fejlődött az elmúlt években. A Google a Penguin és a Panda frissítések által folyamatosan fokozza a felhasználói élményt a kereső felhasználók számára azáltal, hogy javítja a releváns keresési eredményeket, és csökkenti a spam oldalak megjelenését.

Ha szeretnéd a változásokhoz igazítani SEO erőfeszítéseidet, itt van a 10 legjobb SEO tipp 2013-ra.


1., Hozz létre egyedi tartalmat!

Mindannyian tudjuk, hogy a tartalom a király. Állandóan friss és egyedi tartalmat keres mindenki, beleértve a keresőket is. Tehát ne próbálkozz másolt a tartalomma ... Tovább »

Megtekintések száma: 1199 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-08-17 | Hozzászólások (0)


Meglepő hasonlóságokat találtak, mikor az operációs rendszert baktériumok genetikai állományával vetették össze.
Sergei Maslov és Tin Yau Pang két fiatal tudós, akiknek eszébe jutott összehasonlítani a számítógépes programnyelvet a biológiaival. Az amerikai kutatók arra
voltak kíváncsiak, miként „élnek túl" genetikai, illetve digitális darabkák – érdekes gondolatkísérletükkel meglepő eredményt értek el.
Az valószínűleg senkit nem döbbent meg, hogy az evolúciós folyamatok a számítógépek világában is lezajlanak: vannak azok a programrészletek, melyek meghaladottá válnak, vagy képtelenek alkalmazkodni a változó helyzetekhez, és vannak olyanok, melyek olyan jól sikerülnek, hogy alapját képezik minden további fejlesztésnek. Azonban van egy hasonlóság a biológiai és a digitális programnyelvek között, amely még a kutatókat is meglepte: az alapot képző sikeres
„alkatrészek" és az ezekre épülő „fejlesztések" aránya mindkét komplex rendszerben megegyezett. Ötszáz baktériumfaj genetikai állománya és kétmillió egyedi számítógép vizsgálata után arra jöttek rá, hogy az alapként szolgáló „alkatrészek" száma kideríthető, ha az erre épülő „fejlesztések" számának vesszük a négyzetgyökét.
Az eredményt nem befolyásolja, hogy a biológiai vagy a digitális programnyelvet vizsgáljuk. (Igaz, Maslov arra hívja fel a figyelmet, hogy ez csak nyílt f ... Tovább »
Megtekintések száma: 1023 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-06-08 | Hozzászólások (0)

 

Pingvin 2.0 updateNemrég elindult a 2012. elején fejlesztett Pingvin algoritmus újabb változata a Pingvin 2.0. Igazából a tavalyi indulás óta már rendkívül sokszor frissítették, de ez a mostani - a Google szerint - egy még kifinomultabb eszköz a webspam elleni harcban.

A Pingvin 1 eredetileg 2012. április 24-én indult el világszerte. Azóta a tavalyi évben már kisebb mértékben frissítették néhány alkalommal. Az új algoritmus kezdetben a kereső kijátszása ellen irányul, úgy is nevezhetjük hogy "a túloptimalizálás elleni védelem". A spamszerűen, túl intenzíven optimalizált weboldalaknak tartott honlapokat könyörtelenül kiszűri.

A Google Pingvin 2.0 frissítés 2013. május 22-én látott napvilágot és egyúttal élesedett az egész világon. A frissítés célja, hogy még mélyebben, még nagyobb erőfeszítéssel szorítsák vissza azokat a weboldalakat, amelyek nem megengedett eszközök segítségével pró ... Tovább »

Megtekintések száma: 1070 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-05-29 | Hozzászólások (0)

Kattints a képre, és add hozzá az oldalad 19 keresőhöz!


Feltérképezés és keresés
Megtekintések száma: 1199 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-04-25 | Hozzászólások (0)

Az alábbi ingyenesen letölthető hasznos programokat PC telepítéshez, tuningoláshoz ajánljuk.

Ezen az oldalon kiválóan rendszerezve együtt van a legtöbb fontos kellék.

Program letöltések ingyen
Megtekintések száma: 1298 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-03-11 | Hozzászólások (0)