« 1 2 3 4 ... 8 9 »

SEO szempontok 2022-ben.Google több száz, több ezer, sőt több tízezer rangsorolási szempontot, tényezőt, faktort, paramétert, változót, jelet, adatot (vagy nevezhetjük bárminek) vesz figyelembe a keresőalgoritmusaiban, hogy megállapítsa a találati lista sorrendjét ... Tovább »

Megtekintések száma: 1083 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2022-01-25 | Hozzászólások (0)

Linképítés ingyenA keresőoptimalizálás kapcsán törekednünk kell a weboldalunk linkeltségére, amelynek fontos szempontja, hogy minőségi, mintsem mennyiségi alapon történjen. Az alábbiakban néhány olyan fehér kalapos (white hat), megbízható és működő ingyenes linképítési technikát mutatunk be, amelyek bár ingyenesek, ám átgondolt tervezést, időt és kitartó munkát igényelnek.

1. A weboldalra mutató hivatkozások értékelése

Mielőtt belevágnánk a linkszerzési taktikák áttekintésébe, érdemes szem előtt tartanunk néhány alapvető szempontot, hogy a befektetett energia megtérüljön.

A linkek relevanciája és autoritása

A linképítés megkezdése előtt lényeges kitétel, hogy weboldalunk SEO optimalizált legyen, és készen álljon arra, hogy hírét vigyük a nagyvilágban. Ha ennek a kritériumnak eleget teszünk, akkor a honlapunk témáját is pontosabban meg tudjuk határozni. Ennek tükrében pedig releváns oldalakat kereshetünk fel linképítési céllal.

Tegyük fel, hogy ... Tovább »

Megtekintések száma: 813 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2021-09-18 | Hozzászólások (0)

Linképítés, keresőoptimalizálás 2021A legnagyobb keresőóriás, a Google már a kezdetek kezdetén a webhelytulajdonosok tudtára adta azt, hogy a keresőmarketingben a linképítés esszenciális ahhoz, hogy egy weboldal kiválóan tudjon szerepelni a keresők találati oldalain egy-egy kulcsszóra vagy kifejezésre.

Ebben a bejegyzésünkben összeszedtük azokat a bevált módszereket, amelyek hatékonyan tudják segíteni a kezdő vállalkozásokat abban, hogy a keresőmarketing során a linképítés optimális és hosszú távú eredményeket biztosítson az újonnan alakult cégek számára.

 

Linképítési technikák, amelyek nélkülözhetetlenek a 2021-es keresőmarketing kampányokban

Miért fontos a linképítés?

Érdemes ezt egy kicsit konkrétabban is körüljárni. Íme néhány nyomós érv a linképítés mellett:
  • Ez a Google egyik legfontosabb rangsorolási faktorja a felhasználóbarát tartalom és kialakítás mellett.
  • A link azt jelenti, hogy valami fontos van az adott webhelyen, hiszen utalunk rá egy backlink segítségével.
  • A linkeknek ereje van, hiszen ha nívós oldalról érkezik a backlink, akkor nagyobb ereje lesz a backlinknek, mintha egy ismeret ... Tovább »
Megtekintések száma: 830 | Hozzáadta: miramadam | Dátum: 2021-03-19 | Hozzászólások (0)

BERT algoritmus MagyarországonDanny Sullivan Twitteren jelentette be, hogy az angol után 70 másik nyelven köztük magyar nyelven is fut már a BERT algoritmus. És hogy mi az a BERT algoritmus? A Google hivatalos közleménye szerint: ” talán a legnagyobb lépés a keresés történetében“.

Érdekes módon Danny Sullivan sem tudott róla, hogy az angol után a többi nyelven is elindították a BERT algoritmus. Egy felhasználói kérdésre a Twitteren azt írta, hogy csak angol nyelven fut egyelőre, majd röviddel ez után korrigálta magát és bejelentette, hogy 70 másik nyelven is él az algoritmus. De mi is az a BERT algoritmus?

A Google hivatalos blogoldalán jelentette be, még október 25-én hogy óriási algoritmusfrissítést hajtott végre. A hivatalos közlemény úgy fogalmaz: ”talán a legnagyobb lépés a keresés történetében”. A bejelentés súlyát mutatja, hogy azt nem a webmester blogon jelentették be, hanem a hivatalos Google blogon és nem más, mint a Google alelnöke.

Lássuk a részleteket!

A legnagyobb ugrás előre az elmúlt öt évben, és az internetes keresés egyik legnagyobb lépése. így fogalmaz a Google hivatalos blogoldala. A nemzetközi lefuttatása az algoritmusnak ezen a héten vette kezdetét. ... Tovább »

Megtekintések száma: 1094 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2020-03-08 | Hozzászólások (0)

Gary Illyes - a Google Trend elemzőjeRég nem láttam ennyi hasznos SEO tippet és tanácsot! Péntek délután Gary Illyes két órán keresztül válaszolt a webmesterek kérdéseire a Redditen. Ennek a leiratát olvashatjátok, egy csomó SEO érdekességgel.

Ha esetleg nem lennél képben Gary Illyes a Google Trend elemzője, afféle szóvivő is egyben, dolgozott a Caffeine-n, a Googlebot-on és végig a webes keresés témájával foglalkozott. Most elsősorban a videós és képes keresésekkel foglalkozik a cégen belül.

Az AMA, azaz „Ask Me Anything” egy olyan alkalom, amikor bárki kérdezhet bármit a Redditen két órán keresztül SEO témában.

Ennyi bevezető elég is, lássuk a kérdéseket és a válaszokat!

Href lang

A kérdező azt vetette fel, hogy John Mueller és Gary Illyes egymásnak ellenmondó nyilatkozatokat adott ebben az ügyben, hogy ez befolyásolja-e a rangsorolást.

John Mueller közbetrollkodott, hogy szándékosan csinálnak ilyet, hogy megnézzék figyelünk-e, majd Gary Illyes komolyra fordította a szót.

 

Elmondta, hogy direkt módon nem befolyásolja a rangsorolást, de célzottabb látogatókat hoz a weboldaladra. Tegyük fel, hogy valaki Spanyolországból spanyol nyelven keres rá egy cégnévre. Az A aloldalad en-EN beállítású, ... Tovább »

Megtekintések száma: 989 | Hozzáadta: miramadam | Dátum: 2019-11-20 | Hozzászólások (0)

Ölöd magad a keresők kegyeiért, de a nagy cégek sorra lenyomnak? Gondoltad már, hogy nem is benned, vagy az életben maradásért küzdő kizsákmányolt, apró vállalkozásodban van a hiba, hanem az összefonódásokban, a velejéig korrupt, mutyizó szokásokban, a lezsírozott háttér-megállapodásokban kell keresned a felelőst?

Magyarország a huszadik legfontosabb adóparadicsom a nagyvállalatok számára – derül ki a Tax Justice Network május 28-án közzétett Corporate Tax Haven indexéből (CTHI).

A rangsorból az is kiderül, hogy a vállalati adóelkerülés legnagyobb katalizátora az Egyesült Királyság és annak vállalati adóparadicsom-hálózata. Maga az Egyesült Királyság a 13. helyen szerepel, de a lista első tíz helyéből négyet brit tengerentúli és függő területek foglalnak el: a Brit Virgin-szigetek, Bermuda, a Kajmán-szigetek és Jersey.

Ezzel az Egyesült Királyság és adóparadicsom-hálózata a világ vállalati adóelkerülés-kockázatának több mint harmadáért felelős. Ez több mint négyszerese annak a kárnak, mint amit a második legnagyobb felelős, Hollandia okoz.

Adóparadicsomok multiknak

Az index azt mutatja, hogy a 62 vizsgált ország adórendszere mennyire biztosít kedvező feltételeket az adóelkerülésnek az ott zajló vállalati tevékenységhez viszonyítva. Az index figyelembe vesz olyan tényezőket ... Tovább »

Megtekintések száma: 1499 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2019-06-01 | Hozzászólások (0)