« 1 2 ... 6 7 8 9 »
A telefonnal történő szinkronizációt, valamint híváskezdeményezést kínálna az alapítvány saját böngészőjén keresztül, mégpedig minden kiegészítő és beépülő nélkül, fontos partnerekkel.

A Mozilla már február elején jelezte, hogy a Firefox böngésző érdekes továbbfejlesztésén dolgoznak, erről pedig a napokban újabb részleteket árultak el. Kiderült, hogy a böngészőből kezdeményezett telefon- és videóhívásokat tennék elérhetővé a szoftverben, néhány saját és külső megoldásra támaszkodva.

Az alapítvány szakemberei a jelenleg is kidolgozás alatt álló WebRTC (Web with Real Time Communication) szabványra alapoznák a fejlesztést, amely a böngészőn belül elérhetővé teszi a híváskezdeményezést, a felhasználók közötti egyszerű fájlcserélést, illetve számos egyéb funkciót. Munkájuk során az Ericsson Web Communication Gateway platformja, az AT&T API Platform, valamint a Mozilla Social API áll rendelkezésükre, a két partner ezzel nagyban hozzájárul a megoldás véglegesítéséhez. Az elképzelés szerint a fent említett funkciók minden kieg&eacut ... Tovább »
Megtekintések száma: 1481 | Hozzáadta: miramadam | Dátum: 2013-03-02 | Hozzászólások (0)

Szerző: Kungl István

Google vs FB

Míg a Google igyekszik elterjeszteni a közösségi platformját a
Google Plus-t, addig a Facebook nemrég elindította a keresési
szolgáltatását Facebook Graph Search, vagy Graph Kereső néven. Egyenlőre ugyan csak néhány kiváltságos ember használhatja, de elképzelhető, hogy a későbbiekben vetélytársa lehet a Google keresőnek, mivel nem csak a saját adatbázisát használja. A Graph Search eredményei mellett a Bing webes eredményei is megjelennek majd.

A Facebook tulajdonában lévő tengernyi információ nagy részét eddig nem igazán használták ki. Az előbbi "tengernyi" jelző talán még nem is igazán szemlélteti az adatmennyiség tényleges méretét. A legutóbbi
információink szerint 2012. október elején már egymilliárd regisztrált felhasználóval rendelkezett a Facebook. Ezek nagy része tényleg aktívan használja is azt, lájkol, bejelentkezik, képeket töltöget fel, kommunikál, stb. Rengeteg kapcsolat (körülbelül ezer milliárd), rengeteg interakció, rengeteg felhasználható információ. Még elképzelni is nehéz, hogy milyen mennyiségű több&eac ... Tovább »

Megtekintések száma: 1175 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2013-01-25 | Hozzászólások (0)

Pagerank 2013 update schedule

Nos, íme a következő Google PageRank frissítés ütemezése 2013-ra

Mivel már igencsak várható a Google idei első frissítése, közlünk egy listát a  2013-as update ütemtervekről. 

Google pagerank frissítések tavaly májusban, augusztusban és novemberben voltak. 2012-ben a Google ezeket a frissítéseket negyedévente folyamatosan hozta. Az oldal rang várhatóan az idén sem fog növekedni azoknál a honlapoknál, ahol a másolás és ... Tovább »

Megtekintések száma: 1578 | Hozzáadta: miramadam | Dátum: 2013-01-22 | Hozzászólások (0)

Keresőregisztráció? Átverés!

Textilpont linképíttés - seo"Keresőregisztrációt ajánlottak nekem", azt mondták, hogy a keresők "jobban meg fogják találni a honlapomat", ezért regisztrálják azt 1000 keresőben! Gondoljunk csak bele! A keresőket azért hívják keresőnek, mert állandóan az új honlapokat keresik az interneten, illetve figyelik azt, hogy a már egyszer régen látogatott és eltárolt lapok megváltoztak-e. A keresőregisztráció pontosan ezért TELJESEN felesleges, ha csak egyetlen a keresők által látogatott lapon már van hivatkozás az oldalunkra, akkor a keresők előbb-utóbb megtalálnak! Sőt, a keresők azokat a lapokat sokkal többre értékelik, amelyeket maguk találnak meg, és nem regisztrálják őket. Amelyik cég keresőregisztrációt ígér nekünk, az KOMOLYTALAN cég, komolytalan ajánlattal.

Garantált első helyet ajánlottak nekem a Google-ben!

Garantált első hely keresőkben NEM LÉTEZIK!

Csak a fizetett hirdetések között lehet első, de a fizetett hirdetések minden keresőben meg vannak jelölve, hogy bárki tudja róluk, hogy nem azért kerültek oda, mert a kereső az adott szóra relevánsnak találja azt az oldalt. Amennyiben egy cég garantált első helyet ígér Önnek, akkor legyen szkeptikus.
... Tovább »

Megtekintések száma: 1198 | Hozzáadta: miramadam | Dátum: 2013-01-22 | Hozzászólások (0)

Jobb pozíciókra vágysz a neten, az első találatok közt szeretnéd látni honlapodat a keresőkben - Google, Bing, Yahoo! Яндекс (orosz) stb? Akkor küldd be a mi katalógusunkba is a honlapod linkjét, és részletes, egyedi leírását. A regisztrált tagok bannert is megoszthatnak. [Honlap hozzáadása] jobbra, az oldalsávban.

Itt ingyen analizáltathatod az oldalad helyzetét (katt az ikonra!):
StatsCrop
Folyamatos előrelépést tapasztalhatsz azoknál a keresőszavaidnál, kifejezéseidnél amelyekre nálunk is komolyan gyúrsz.

Linképítés ingyen: Linképítő Honla ... Tovább »
Megtekintések száma: 2183 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-01-10 | Hozzászólások (0)

 

Szerző: Varga keresőPéter

Első kérdés:

egyik konkurensünk megelőz minket a találati listán, úgy,
hogy a weboldalán semmi nyoma keresőoptimalizálásnak és sokkal rosszabb
minőségűnek látszik ebből a szempontból. Mik a lehetséges okok ilyen
esetekben?

Sokszor találkozok hasonló kérdéssel SEO fórumokon.
Két eset van.
Egyik esetben a kérdező félreértékeli a konkurens weboldalát, másik amikor tényleg "turpisság” van a dolog mögött.

Konkrétan, csak konkrét példára lehet válaszolni, de nézzük mit érdemes áttekinteni első körben:

  1. A vizsgált kulcsszóval megegyező a konkurens weboldalának a domain neve?
    Közismerten kiemelt előnye van a kulcsszavas domaineknek a
    rangsorolásban, a keresési kifejezéssel való teljes egyezés esetén, ami
    részben magyarázat arra a jelenségre is, hogy a nemzetközi domain piacon horribilis összegekért cserélnek gazdát domain nevek olykor.
    Egy kis kölcsönhatással is van egymásra a két dolog, ezáltal a Google is ... Tovább »
Megtekintések száma: 1206 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-01-07 | Hozzászólások (0)

1-6 7-12 ... 31-36 37-42 43-48 49-52