06:41
Olvassuk csak, hogy miről beszél a szakember!

Keresőregisztráció? Átverés!

Textilpont linképíttés - seo"Keresőregisztrációt ajánlottak nekem", azt mondták, hogy a keresők "jobban meg fogják találni a honlapomat", ezért regisztrálják azt 1000 keresőben! Gondoljunk csak bele! A keresőket azért hívják keresőnek, mert állandóan az új honlapokat keresik az interneten, illetve figyelik azt, hogy a már egyszer régen látogatott és eltárolt lapok megváltoztak-e. A keresőregisztráció pontosan ezért TELJESEN felesleges, ha csak egyetlen a keresők által látogatott lapon már van hivatkozás az oldalunkra, akkor a keresők előbb-utóbb megtalálnak! Sőt, a keresők azokat a lapokat sokkal többre értékelik, amelyeket maguk találnak meg, és nem regisztrálják őket. Amelyik cég keresőregisztrációt ígér nekünk, az KOMOLYTALAN cég, komolytalan ajánlattal.

Garantált első helyet ajánlottak nekem a Google-ben!

Garantált első hely keresőkben NEM LÉTEZIK!

Csak a fizetett hirdetések között lehet első, de a fizetett hirdetések minden keresőben meg vannak jelölve, hogy bárki tudja róluk, hogy nem azért kerültek oda, mert a kereső az adott szóra relevánsnak találja azt az oldalt. Amennyiben egy cég garantált első helyet ígér Önnek, akkor legyen szkeptikus.

A keresők pontosan attól megbízhatóak, hogy függetlenek, és közvetve senki sem tudja őket befolyásolni. Ha nem így lenne, akkor minden cég az első akarna lenni, és csak annyit érne a kereső, mint egy rosszul összeállított linkgyűjtemény. Keresőoptimalizálással természetesen be lehet kerülni a keresők első helyére de hogy mindig ott maradjunk ahhoz folyamatos fejlesztésre van szükség és nem egyszeri optimalizálásra, amely örökérvényű, de még ekkor sem garantálhatja senki sem az első helyet!

70.000 Ft-ot fizetek évente, hogy benne legyek egy linkgyűjteményben! Megéri!?

Ott lenni egy linkgyűjtemény első helyén kiváló dolognak tűnik, csak egyetlen apró hiba van vele! Hányan nézik az adott linkgyűjteményt naponta? Van erre vonatkozóan valamilyen auditált megbízható forgalmi statisztika, amivel a gyűjtemény tulajdonosa ezt alá tudja támasztani?

Ha sokan nézik a lapot, még akkor is marad egy kérdés, hogy forgalmi statisztikák szerint hányan kattintanak rá az Ön oldalára innen naponta! Hiába van Ön jó helyen egy linkgyűjteményben, ha maga a linkgyűjtemény is elérhetetlen, eldugott, nem használja senki! (Bár a Google azért értékeli valamennyire.) Ne arra koncentráljon, hogy egy linkgyűjteményben minél jobb helyen legyen a weboldala, hanem arra, hogy a keresőkben ott legyen a kulcsfontosságú szavakra az első oldalon. Az eldugott linkgyűjtemények pontosan olyanok, mintha cégünk óriásplakátját a raktárba helyeznénk el, hiába nagy és figyelemfelkeltő egy óriásplakát, ha nem jár arra senki, akkor látni sem fogja senki!

Milyen gyakran elemzi a statisztikákat?

A látogatottsági statisztikák sokkal többet elárulnak a honlapról, mint azt Ön gondolná!

"Vajon honnan jött be a legtöbb ember?", ki mire keresett, amikor megtalálta cége honlapját. Ezen statisztikák alapján érdemes lehet átgondolni a teljes internet marketing stratégiát is. A helyen 30.000 Ft-ért hirdet havonta, B helyen pedig 90.000 Ft-ért, de A-ról 500-an jutottak el Önhöz, B-ről pedig csak 150-en jöttek. Nem kifizetődőbb akkor esetleg A helyen egy nagyobb reklámfelületet bérelni, és B helyen felfüggeszteni a hirdetést?

Összességében kevesebb pénzből lehet, hogy több látogatót nyer! De ezt csak akkor lehet biztosan megmondani, ha rendszeresen elemezi, vagy elemezteti cége statisztikáit.

Pl. hol és milyen fórumokon írnak Önökről? Ezt is könnyedén ki lehet keresni a statisztikákból, és ha esetleg valaki rossz fényt vet az Ön vállalkozására, akkor meg tudja védeni magát, ha Ön is hozzászól a fórumhoz. Az Önről negatív véleményt alkotó ismeretlen írása sajnos gyakran eléggé egyoldalú, de Önnek van lehetősége javítani a saját megítélésén!

Az Ön oldalának látogatottsága nem növekszik?

Napról napra egyre több ember éri el az Internetet, tehát ha honlapja látogatottsága nem növekszik, vagy esetleg csökken, akkor azonnal változtatnia kell!

Mivel az egyre nagyobb on-line piacból az Ön oldala valószínűleg egyre kisebb részt képvisel, és ennek hosszútávon kézzelfogható negatív pénzügyi vonzata van!

Kérjen professzionális elemzést weboldaláról, hogy hogyan használhatná ki jobban az Internet marketing lehetőségeit.

Csak a keresőmarketing nem elég!

Ha Ön keresőmarketingre költ, akkor már azon cégek 5%-a közé tartozik, akik felismerték, hogy az Interneten hatékonyan lehet hirdetni.

Ugyanakkor kutatások bebizonyították, hogy a fizetett hirdetések között megjelenni csak harmad annyi látogatót jelent, mintha a normál találatok között jelennénk meg. Ebből rögtön arra következtethetünk, hogy pusztán keresőmarketingre összpontosítani nem elég! Keresőoptimalizálással sokkal több látogatót lehetne az oldalunkra csalogatni, sőt a kattintásokért még csak fizetnünk sem kell.

Továbbá kutatások bizonyítják azt is, hogy a normál találati listában lévő linkekre kattintók között 17%-kal többen vannak, akik vásárolnak is! Tehát a keresőmarketing útján érkező látogató hosszútávon nem csak drágább, hanem kevesebb megrendelést is generál.

A keresőmarketing akkor a leghatékonyabb, ha keresőoptimalizálással együtt használjuk. A keresőmaketing szolgáltatja a kampányszerű hirdetésekből származó látogatókat a keresőoptimalizálás pedig folyamatos minősített látogatókat hoz az Ön oldalára.

A keresőket nem érdekli hány éve dolgozik a szakmában! Csak a honlapja minősége alapján döntenek az Ön cégéről!

A szakmai tapasztalat jelen esetben nem számít! Bármennyi időt és pénzt áldozott arra, hogy a honlap designos és szép legyen, ha nem professzionális online marketing stratégiával készült el, akkor valószínűleg még az árát sem hozta vissza!

Mindenki eddig megelégedéssel beszél a munkájáról? Akkor valószínűleg csak szájhagyomány útján találtak el az oldalra! Mi lenne, ha weboldala valóban új ügyfeleket lenne képes szolgáltatni Önnek, ráadásul naponta akár tízet, százat  is?

Sikeres online marketing stratégiával hónapok alatt soha nem látott eredményeket lehet produkálni az internet segítségével!  

Hogyan élje át az uborkaszezont?

"Most nem lehet senkinek sem eladni, uborkaszezon van!" Vajon tényleg uborkaszezon van, vagy csak cége nem éri el a célpiacát?

Nyilván senki sem fog sálat, sapkát venni augusztus közepén, amikor éppen mindenki azon gondolkozik, hogy hogyan merüljön el a hűs tengerben. Így keresni sem fog senki sálat sapkát, esetleg olyanok, akik éppen az Antarktiszra indulnak nyaralni. Valószínűleg ők vannak kisebbségben. Ellenben fél év múlva újra jön a tél, és úgyis kell sál sapka, tudat alatt mindenki tisztában van ezzel. A mágikus szó: hírlevél és adatbázis építés!

Ki venne sapkát nyáron? És fél áron? 2-3000 ember közül, akik már vásároltak Öntől hányan térnek be napokon belül Önhöz, ha kapnak egy jó hírlevelet? Lehet, hogy nem sapkát venni, de ha már eljönnek Önhöz, akkor biztosan találnak olyan terméket, amit azonnal megvehetnek és használhatnak!

A legtöbb cég nagyon jó akciókat tud kitalálni, de sajnos fogalmuk sincsen arról, hogy hogyan érjék el a célpiacukat! Ön hírlevél segítségével pillanatok alatt akár több ezer olyan emberhez tud szólni, akik már ismerik az Ön termékeit. Miért hagyná, hogy ők esetleg a konkurenciánál vásároljanak?

Amilyen a honlapja olyan cége! A neten legalábbis...

Az emberek szeretik a szép dolgokat, az ízléses honlapokat sokkal nagyobb kedvvel nézegetik, mint azt, amelyikről lerí, hogy fél óra alatt lett összerakva. (Ezt a Google Analitics statisztikával egyszer más sikerült bizonyítani egyik ügyfelünk részére!)

Decemberben, még mindig a tavaszi akció van a főoldalon? Esetleg egy kis ember lapáttal a kezében dolgozik az "Under Construction" felirat alatt?

Ezeknek a hibáknak egyenesen az lesz a következménye, hogy a látogató kapkodva nyúl a "vissza" gomb után! Cége honlapja csak akkor lesz hiteles, amennyiben látszik rajta, hogy rendszeresen frissítve van! Az Internetről egyetlen egy látogatót sem fog szerezni, ha honlapja azt sugallja, hogy ez egy "halott cég".

Az Ön honlapja mit sugall?

Minden oldal elérhető? Friss információk vannak a főoldalon? Van valahol "Hamarosan...", "Fejlesztés alatt" felirat már több mint egy hónapja?

Ön kizavarna minden ötödik érdeklődőt a boltból?

Gondoljon csak bele, ott áll a bolt előtt, és átlagosan miden ötödik érdeklődőnek azt mondja, hogy sajnálom, Ön nem jöhet be!

Ön szerint ezek az emberek visszatérnek majd az üzletbe? Pedig pontosan ez történik akkor, amikor csak egyetlen böngészőre van optimalizálva egy honlap. Amikor csak egy böngésző alatt jelenik meg jól, akkor Ön elveszíti a látogatók akár 30%-át.

Igaz, hogy az emberek 70%-a egy adott böngészőt használ, de mi a helyzet a maradék 30%-kal? Minden látogató pontosan ugyanazt a tartalmat éri el, mint a többség? Tudnak rendelni a webáruházból, nem esik szét Firefox alatt az egész honlap? Lehet, hogy csak pár javítást kellene alkalmazni a weboldalon, és az máris 25%-kal több ember érné el, és nem távozna minden negyedik-ötödik csalódással az Ön oldaláról!

Első helyen vagyok a Google-ben, az én weboldalam már keresőoptimalizált!

Először is nézzük meg, hogy milyen szavakra van az Ön honlapja az első helyen! Léggömbhámozó? Egyenkénti mákszemcsomagolás?

Az első hely önmagában SEMMIT sem jelent! Csak akkor jelent valamit is, ha az adott szó hoz látogatókat is irányít a honlapjára! Ezért fontos a statisztika! Ebből lehet megtudni, hogy melyik szavak hány új látogatót irányítottak a honlapra. Lehet, hogy a "gumikacsa" szóra csak 12. cégének weboldal, míg a "kis sárga gumikacsa" szóra a második, de az elmúlt fél évbe 1000-en jöttek a weboldalra, akik a "gumikacsa" szóra kerestek, míg 12-en, akiket a "kis sárga gumikacsa" kifejezés irányított Önhöz, melyik szóra érdemes koncentrálni?

Elsőnek lenni egy olyan szóra, amelyik semmit sem ér, vagy az első lapon megjelenni egy szóra, amelyiket sokan keresnek?

A keresőoptimalizálás és a keresőmarketing persze ennél sokkal bonyolultabb, és több szempontot is figyelembe kell venni, de ne dőljön hátra akkor, ha egy-két szóra az Ön weboldala a keresők első lapján található! Lehet, hogy Önnek ez egyetlen ügyfelet sem jelent évente!

Miért baj, ha Flash alapú a honlapon?

A Flash alapú weboldalakkal több probléma is van. Az egyik probléma az, hogy a keresők nehezebben vagy sehogyan sem tudják felindexelni az oldal tartalmát, így az oldalon található szavakra biztosan nem leszünk az elsők között. Második probléma az, hogy a Flash-re várni kell, ameddig betöltődik, és az Internet felhasználók nagy része pár másodpercnél többet nem vár arra, hogy egy oldal betöltődjön, így még azelőtt hagyja el lapunkat, hogy bármilyen információt is láthatna rólunk.

Továbbá még mindig nem mindenkinek van telepített Flash lejátszója, így ezeket a felhasználókat is biztosan elveszítjük. Kérjen keresőoptimalizálás, ill. keresőmarketing tanácsadást.

FONTOS! A szépen animált honlap, a csillogó design, a bevezető animáció nem feltétlenül generál több látogatót, vagy magasabb megrendelési kedvet, mintha egy ízléses, de nem Flash alapú weboldalunk lenne.

Első helyen a keresőkben 2000 szóra!?

Nem lehetetlen! De ne essen abba a hibába, hogy megelégszik azzal, hogy az Ön oldala a keresőkben 2000 szóra az első helyen van. Elsőnek lenni nem jelenti azt, hogy Önnek automatikusan megtöbbszöröződik a forgalma! Lehet, hogy ebből a 2000 szóból 1999 olyan szó vagy kifejezés van, amelyre senki soha nem keres! Így Ön hiába van 1999 szóra első helyen gyakorlatilag láthatatlan lesz az oldala! Hogyan lehetséges akkor nagyobb forgalmat elérni? Olyan szavakra kell ott lenni a keresőkben, melyekre sokan keresnek! Lehet, hogy ez csak 5 vagy 10 szó, de ha ezekre a szavakra ezrek keresnek naponta, akkor Ön szerint mi a hatékonyabb?

10 keresett szóra ott lenni az első oldalon vagy senki által sem keresett 2000 szóra elsőnek lenni? Sajnos sok keresőoptimalizálással foglalkozó cég az utóbbival próbálja meg a keresőoptimalizálás szolgáltatását eladni. 2000 szóra első helyen lenni, tényleg jól hangzik, de a keresőoptimalizálásnak nem ez a lényege! A Keresőoptimalizálás lényege, hogy a keresőkből érkező forgalom többszöröse legyen, illetve, hogy maximalizálja a potenciális látogatók számát. Minőségi keresőoptimalizálás és keresőmarketing. Azzal, hogy 2000 senki által sem keresett szóra első helyen van egy adott oldal, csak az nem teljesül, hogy a szolgáltatás növeli a látogatók számát! Így jól gondolja meg, hogy Ön kit választ keresőoptimalizálás szolgáltatójának!




Forrás: webseo.hu

Megtekintések száma: 1199 | Hozzáadta:: miramadam | Címkék (kulcsszavak): Google, keresőoptimalizálás, keresőmarketing, seo, linképítés, linkgyűjtemény, flash | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar