« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »
A geek mondás szerint az Internet Explorer egy dologra jó, hogy letöltsük vele a Firefox vagy Chrome böngészőt. És valóban, divat lett utálni a Microsoft böngészőjét, annak ellenére, hogy már nem is olyan rossz.
 

A cég azonban bizonyára megelégelte, hogy mik keringenek termékéről a neten, ezért váltanak. Nem kell aggódni, nem szüntetik meg a böngésző fejlesztését, csupán átnevezik. Az egyik Microsoft alkalmazott posztolta a Twitterre, hogy a Windows 10-ben már nem Internet Explorernek fogják hívni a böngészőt. Azt is közölte, hogy nem lesz alapértelmezettnek állítva (még egy jó hír). Az új termék fedőneve "Spartan", szóval egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen nevű ikont kell majd keresnünk a következő verzióban.

Ne számítsunk azonban nagy technológiai fejlődésre, ez inkább csak egy rebranding lesz. Vagyis, ahogy említettük, a korábbi előítéletektől szeretnének megszabadulni. Külsejében sokkal jobban fog hasonlítani a most népszerű Firefox és Chrome böngészőkre. Egyaránt használható lesz majd desktopon és mobilon is. A tervezet ... Tovább »

Megtekintések száma: 1049 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2015-01-01 | Hozzászólások (0)

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy pénteken útjára indult a Pingvin 3. A mostani frissítés elmondásuk szerint jó esélyt jelenthet azoknak akik korábban kapott büntetésre megfelelően reagáltak. Egyelőre az US angol nyelvű keresések 1%-át érinti, de a következő hetekben folyamatosan terjed majd világszerte.

Pierre Far a Google egyik munkatársa adta hírül, hogy pénteken elkezdték élesíteni a Pingvin 3.0-ás verzióját. Korábban egyébként már Gary Illyes (szintén Google) már hónap elején jelezte egy konferencián, hogy hamarosan várható lesz az új Pingvin frissítés.

A Pingvin algoritmus első változata még 2012. áprilisában jött ki. Akkor nagyon nagy változásokat hozott a találati listákon, különösen a nem megfelelő bejövő linkprofillal és egyéb - nem megengedett - eszközökkel versenyző oldalakat büntette a kereső.

Időközben kiseb-nagyobb mértékben többször is módosították az algoritmust (2013. május, ... Tovább »

Megtekintések száma: 1099 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2014-10-24 | Hozzászólások (0)

Mi az a keresztmarketing? Miként kamatoztassuk a kapcsolati tőkénket?

Keresztmarketing: minden résztvevő jól jár!A keresztmarketing az affiliate programokhoz hasonló kölcsönös együttműködés, egymás versenypozíciójának támogatása két cég között. Vegyünk egy webáruházas példát: mint online áruház tulajdonosok, megkérjük egyik partner cégünket, hogy hirdesse a termékeinket, cserébe valamilyen hasonló reklámszolgáltatást biztosítunk számukra.

A keresztmarketing előnye abból származik, hogy egy frissen indult cég is nagy forgalmat tud vele szerezni: például egy partnercég által régebben felépített email címlista alapján ki tud küldeni több ezer kupont, ajánlatot. A keresztmarketing akkor bizonyul kellően hatékony megoldásnak, ha a benne részt vevő szereplők mindegyike jól jár. 

Keresztmarketing: minden résztvevő jól jár! ... Tovább »

Megtekintések száma: 1165 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2014-06-01 | Hozzászólások (0)

Linképítés
A linképítés a XXI. század kéretlen-kelletlen marketing terméke. Muszáj csinálni, de hogy a keresési helyezéseken túl mivel járul hozzá a világ előrehaladásához, mivel teszi valóban értékesebbé a honlapodat, azt igazából meg nem tudom mondani. 

Annyi hülyeséget, szándékos vagy nem szándékos félrevezetést látni a linképítés témában, hogy gondoltam összeszedem a gondolataimat és a tapasztalataimat.

Ahogy már megszokhattad tőlem, amellett, hogy igyekszem konkrét tanácsokat is adni, azért nem felejtek el rálépni azoknak a feje búbjára, akik finoman szólva is nem a legkorrektebb információkat adják közre a linképítés témájában.


Linképítés: miről olvashatsz ebben a cikkben?

Az alábbi linkekre kattintva az oldal megfelelő fejezetéhez juthatsz:

Megtekintések száma: 1489 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2013-12-30 | Hozzászólások (0)

Minőségi tartalom

A 2012-es és 2013-as év a változások éve volt a Google algoritmusában. Gyakorlatilag néhány hetente megjelentek hivatalos frissítések, de ezeken kívül is folyamatosan finomítják az algoritmust, amely hol nagyobb, hol kisebb hatással van a találati listákra. Igyekeztünk összefoglalni, hogy az elmúlt időszak változásai alapján vélhetően mire kell majd számítani 2014-ben.



Minőségi tartalom

Ez ma már alapkövetelmény. Sőt azt kell mondanunk, hogy önmagában már sokszor nem is elég a klasszikus értelemben vett minőségi tartalom. Egyre inkább lényeges, hogy azok az információk, amelyeket közlünk a látogatókkal ne csak jó minőségűek legyenek (helyes hangnem, helyesírás, stilisztika, minőségi képek, videók, stb.), hanem meg kell ragadniuk a felhasználókat. Ha az általunk felkínált tartalom, vagy termék nem eléggé hat az emberek érzelmeire, nem eléggé kíváncsiak rá, akkor egyszerűen beleolvadunk majd a tömegbe. Ha egy hangzatos kifejezéssel szeretnénk ezt ábrázolni ezt, akkor ma már nem elég, ha a tartalom rendben van, már "szexinek” is kell lennie ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

... Tovább »

Megtekintések száma: 1347 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2013-12-12 | Hozzászólások (0)

 

Google rangsorolasA SEOmoz portál 37 SEO szakember közreműködésével készített egy listát, amely fontossági sorrend szerint rendezve tartalmazza a legfontosabb rangsorolási tényezőket keresőkben. Nagyszerűen összeszedett lista, olyan amit érdemes jó helyen tartani és visszatérően, amikor szükség van rá átolvasni mindig, hogy egy fontos szempontot se hagyjunk figyelmen kívül keresőoptimalizálás terén a weboldal készítése vagy utólagos optimalizálás során.
A jellemzők leírása során alkalmanként idézem a megkérdezett szakemberek véleményét időnként a saját gondolataimat teszem hozzá. (A zárójelben felsorolt értékek közül első az átlagpontszám a második az adott kérdések kapcsán a pontozások egyöntetűségének arányát jelöli)

Kulcsszavak

Kulcsszó használata a TITLE tagban

- Kiemelten fontos (4.9/0.4)
Legfontosabb tényező oldal belső optimalizálásánál, hogy a célzott kulc ... Tovább »

Megtekintések száma: 1225 | Hozzáadta: tokio170 | Dátum: 2013-10-31 | Hozzászólások (0)